Fietsen

Uw gastheer Marc is al 20 jaren een fervente wielertoerist, die vroeger in zijn vriendenkring fietsvakanties organiseerde en dus weet wat wielertoeristen verwachten.

 

Deze streek is hét fietsmekka van Europa waar de meerderheid van de profploegen vanaf oktober tot februari komen trainen. Vooral vanwege het zachte klimaat, maar ook vanwege het heuvelachtige parcours.
 
De villa is ideaal gesitueerd om aan uw fiets-trip te beginnen, bv op slechts 18km van de voet van de bekende Coll de Rates.
 
Marc, maar zeker ook de fietsverhuurders kunnen u talloze ritjes voorstellen oa via duidelijk mapjes.
 
Brengt u uw eigen fiets mee? Gaat ook,  kost bv via Ryanair EUR 60 per vlucht.
Fietsen huren kunt u oa bij www.vuelta-turistica.com, www.topbikesrental.com, www.solybikes.com, www.morairacycling.com, www.velosolcycling.com.
Prijzen ongeveer EUR 20/dag en EUR 120 per week.

Ook E-bikes kunnen gehuurd worden.

 
Villa Grinta Marco kan u assisteren om u naar de fietsverhuurder te brengen om uw fiets op te pikken of om u op te pikken als u uw fiets hebt teruggebracht.
 
 
Tevens kunnen wij assisteren bij noodgevallen onderweg met uw fiets.
 
De B&B beschikt over een afgesloten fietsenstalling op het laagste gedeelte, vlak naast de ingangspoort. U kunt ook gebruik maken van een fiets-montage-standaard om uw fiets te kuisen en in de stalling liggen voldoende droge, propere doeken die u daarvoor gratis mag gebruiken. De B&B heeft ook binnenbanden en buitenbanden voorradig, maar toch raden wij aan uw eigen reservebanden mee te brengen.
 
Villa Grinta Marco biedt u een uitgebreid ontbijt aan maar wielertoeristen kunnen hun specifieke wensen op dit vlak kenbaar maken en indien mogelijk zullen we deze ook voldoen.
 
 
Ook na de fietsritjes kan Villa Grinta u eenvoudige snacks/tapas aanbieden om op krachten te komen.

Taxi spelen om de fietsers op te pikken die op een terrasje blijven hangen zijn doe ik UITZONDERLIJK en tegen vergoeding… ik heb een  Thule-fietsrek voor 3 fietsen…

Mountainbiken is hier trouwens ook een aanrader! Prachtige routes maar iets moeillijker om te ontdekken. Maar uw gastheer werkt ook samen met een prima MTB-organisatie www.snakebite-mtb.com die mooie tochtjes uitstippelen op ieders niveau. Tevens kun je via hen mountainbikes huren.